Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 600 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτό
  • 150 γραμμάρια ζωμό λαχανικών καυτό
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 75 γραμμάρια ψίχουλα από ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι, μαϊντανό, λίγο αλεύρι,
  • λίγη ζάχαρη, λίγο βούτυρο, λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το σέλινο, το καρότο και το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5′. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τον ντοματοπολτό και το ζωμό. Σιγοβράζετε 20′-25′. Αναμειγνύετε τον κιμά με το σκόρδο, το άλλο κρεμμύδι, το ψωμί, το ηλιέλαιο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνετε και πλάθετε το μείγμα σε 24 μικρά κεφτεδακια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα ρίχνετε στη σάλτσα ντομάτας, βράζετε 5′-6′ ακόμη. Σκορπίζετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Author: Aggela