Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το σέλινο, το καρότο και το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 5′. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τον ντοματοπολτό και το ζωμό. Σιγοβράζετε 20′-25′. Αναμειγνύετε τον κιμά με το σκόρδο, το άλλο κρεμμύδι, το ψωμί, το ηλιέλαιο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνετε και πλάθετε το μείγμα σε 24 μικρά κεφτεδακια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα ρίχνετε στη σάλτσα ντομάτας, βράζετε 5′-6′ ακόμη. Σκορπίζετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.