Τα κεφτεδάκια με μαστίχα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι γνωστό για τη μοναδική του γεύση. Η μαστίχα προσδίδει στα κεφτεδάκια μια ιδιαίτερη αρωματική νότα που τα κάνει ξεχωριστά.
PrintΚεφτεδάκια με μαστίχα
Κεφτεδάκια με μαστίχα για 6 άτομα
- Total Time: 30 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 250 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
- 250 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 παξιμάδια μεγάλα μουσκεμένα
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 2 κομμάτια μαστίχας κοπανισμένα
- 1 κουταλιές σούπας ούζο
- 20–25 μικρά κυβάκια από κεφαλοτύρι
- 1 φλιτζάνια αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- λεμόνι και ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη τα δύο είδη του κιμά και προσθέτετε τα παξιμάδια στυμμένα καλά, τα αυγά, το ξίδι, τη μάστιγα και το ούζο. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Το αφήνετε 20′ να ξεκουραστεί.
- Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε κεφτεδάκια, τοποθετώντας στο εσωτερικό τους από ένα κυβάκι τυριού. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε άφθονο λάδι. Σερβίρετε τους κεφτέδες γαρνίροντας με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική