Κεφτεδάκια με πιπεριές και πράσινο ταμπάσκο
ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ:
Υλικά
- 400 γραμμάρια κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος ανάμεικτος
- 3 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, μουσκεμένες στο γάλα και καλά στυμμένες
- 2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κρεμμύδια
- 2 κουταλιές γλυκού πράσινο Ταμπάσκο
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι -πιπέρι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί, 2-3 κουταλιές σούπας λάδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Ζυμώνετε καλά. Κατόπιν προσθέτετε το μισό πράσινο Ταμπάσκο, λίγο αλατοπίπερο και το αυγό και συνεχίζετε το ζύμωμα λίγα λεπτά ακόμη. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 30′. Κατόπιν πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα κυλάτε σε αλεύρι. Τα τηγανίζετε σε λίγο λάδι, σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Χύνετε το λάδι του τηγανίσματος και βάζετε στο τηγάνι το υπόλοιπο καθαρό λάδι. Σοτάρετε τις πιπεριές και το δεύτερο κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς. Στο τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο ταμπάσκο και σερβίρετε τις πιπεριές με τα κεφτεδάκια. Συνοδεύετε το φαγητό με μεξικάνικες πίτες.