Κεφτεδάκια με σάλτσα βασιλικού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κεφτεδάκια με σάλτσα βασιλικού

(Για 6-8 άτομα)

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί (αφού φυσικά το στραγγίξετε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά), το λιωμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια για 5′, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  2. Προσθέτετε τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και ζυμώνετε ακόμη 3′-5′. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 60′.
  3. Βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή πολτό.
  4. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο. Τον πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε άφθονο λάδι. Βάζετε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα βασιλικού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply