Κεφτεδάκια με Σπαγγέτι και Σάλτσα Βασιλικού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κεφτεδάκια με Σπαγγέτι και Σάλτσα Βασιλικού

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κονσέρβες των 400 γραμμάρια ντοματάκια
  • 1/4 φλιτζάνια πελτές ντομάτας
  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το ένα κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε το σ’ ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το ψωμί και 1 κουταλιές σούπας βασιλικό, ζυμώστε καλά και πλάστε κεφτεδάκια. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και τηγανιστέ τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σοτάρετε το δεύτερο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί, τα ντοματάκια και τον πελτέ και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει η σάλτσα. Ρίξτε τον υπόλοιπο βασιλικό και τα κεφτεδάκια και αφήστε για μερικά λεπτά στο τηγάνι.
  2. Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τα. Σερβίρετε, περιχύνοντας τα με τη σάλτσα και μετά κεφτεδάκια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης