Κεφτέδες αυγολέμονο
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς
- 3 φέτες ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνηθο
- μαϊντανός
- 1 μαρούλι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, 2 κουταλιές σούπας λεμόνι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. Πλάθουμε την ζύμη, παίρνοντας την 1 κουταλιές σούπας σε μικρούς κεφτέδες,τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε με το λάδι. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε περίπου 2 πόντους. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια, τα φέρνουμε μερικές βόλτες να αχνιστούν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10′. Αραδιάζουμε και τους κεφτέδες και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 20′ ακόμα. Σε πιάτο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λεμόνι, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα 1 κουταλιές σούπας και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τους κεφτέδες αφού τους κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρονται ζεστοί.