Κεφτέδες με κρεμμύδια
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γραμμάρια κιμά χοιρινό
- 2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα δύο είδη κιμά σε μια λεκάνη. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, το στύβετε καλά με τα χέρια σας και το ρίχνετε στη λεκάνη με τον κιμά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αυγό, δύο κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με δύο κουταλιές σούπας λάδι, ρίχνετε το κρασί, λίγο αλάτι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Στρώνετε τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα κιμά και το πλάθετε σε μικρούς κεφτέδες. Τους τοποθετείτε πάνω από τα κρεμμύδια στο σκεύος, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και λίγο χλιαρό νερό. Ψήνετε τους κεφτέδες στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο, τους σερβίρετε σε πιατέλα.