κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ψίχα από μια φέτα ψωμί
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- ρίγανη
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 5 αυγά
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- μισό λεμόνι
- μπαχάρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και το πλάθετε σε μεγάλους κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους τοποθετήτε σε ένα ταψί βουτυρωμένο σε σειρές, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Σε λεκανίτσα χτυπάτε τα 5 αυγά και σε μια άλλη το γιαούρτι. Ρίχνετε τα αυγά στο γιαούρτι και τα ανακατεύετε να ενωθούν καλά. Προσθέτετε λίγο αλάτι και τον χυμό του λεμονιού. Τα ανακατεύετε και σκεπάζετε τους κεφτέδες με αυτή την κρέμα μέσα στο ταψί. Ραντίζετε με λίγες κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγους κόκκους μπαχάρι. Βάζετε το ταψί στον φούρνο (180°C) να ψηθούν μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού κρυώσουν λίγο, με μια σπάτουλα κόβετε κάθε κεφτέ γύρω γύρω, σε τετράγωνα κομμάτια, και μαζί με την κρέμα του, τον τοποθετήτε στο πιάτο.