Κεφτέδες με σόγια
Υλικά
- 1 φλιτζάνια κιμά σόγιας
- 80 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- αλεύρι σκληρό όσο πάρει
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2–3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 4–5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- πιπέρι μαύρο
- λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε 20′ τον κιμά σόγιας σε χλιαρό νερό και τον στύβετε καλά. Επίσης μουσκεύετε το ψωμί σε κρύο νερό για να μη λασπώσει. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε καλά. Κατόπιν πλάθετε κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε λάδι και σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν καλά.
Σερβίρονται υπέροχα και με σάλτσα ντομάτας.