Κεφτέδες στιφάδο σε πήλινο τσουκάλι
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 1/2 κιλό κιμάς
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτές
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- ρίγανη
- 2–3 φύλλα δάφνης
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- λίγος μαϊντανός
- λίγος δυόσμος
Εκτέλεση
- Σε πήλινο τσουκάλι διαμέτρου 32 περίπου εκ. απλώνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μαζί με το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά. Τρίβουμε το 1 κρεμμύδι στον τρίφτη. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τοποθετούμε στην σειρά πάνω στα κρεμμύδια και τους περιχύνουμε με το λάδι και τον ντοματοπελτέ, λιωμένο σε ένα φλιτζάνια νερό. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, 1 ώρα και 30′ περίπου.