Κεφτέδες στιφάδο σε πήλινο τσουκάλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κεφτέδες στιφάδο σε πήλινο τσουκάλι

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτές
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • ρίγανη
  • 23 φύλλα δάφνης
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγος δυόσμος

Εκτέλεση

  1. Σε πήλινο τσουκάλι διαμέτρου 32 περίπου εκ. απλώνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μαζί με το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά. Τρίβουμε το 1 κρεμμύδι στον τρίφτη. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τοποθετούμε στην σειρά πάνω στα κρεμμύδια και τους περιχύνουμε με το λάδι και τον ντοματοπελτέ, λιωμένο σε ένα φλιτζάνια νερό. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, 1 ώρα και 30′ περίπου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης