κεφτέδες
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά αλεσμένος
- 3 αυγά
- 200 γραμμάριαφρυγανιά αλεσμένη
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιές σούπας αλάτι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγος δυόσμος φρέσκος ή ξερός ψιλοκομμένος
- 1/2 ποτήρι του νερού γάλα
- 1/2 ποτήρι νερό αλεύρι για αλεύρωμα
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
- 2–3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (300 γραμμάρια)
- 7–8 σκελίδες σκόρδο αλεσμένο ή ψιλοκομμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα πιατάκι έχουμε λίγο ελαιόλαδο για να αλείφουμε τα χέρια μας όταν πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και περιμένουμε να κάψει. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Τηγανίζουμε την κάθε τηγανιά 5-7 λεπτά. Καλό είναι στις μισές τηγανιές να πλύνουμε το τηγάνι και να αλλάξουμε το λάδι.
- Βγαίνουν περίπου 60 κεφτεδάκια μέτριου μεγέθους.