κεικ αγγέλων

Κέικ αγγέλων: αέρινο κέικ χωρίς βούτυρο και κρόκους αυγών

Το κέικ των αγγέλων είναι ένα ελαφρύ και αέρινο κέικ που παρασκευάζεται χωρίς βούτυρο και χωρίς κρόκους αυγών. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή ως πρωινό.

Το κέικ των αγγέλων πήρε το όνομά του από την αέρινη και αφράτη υφή του, η οποία μοιάζει με σύννεφο. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κέικ αγγέλων

Τι σας έχουμε εδώ; Μια συνταγή κέικ για απαιτητικούς. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζάνιου ζάχαρη άχνη
  • 8 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια από 3 φρούτα εποχής
  • Στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
  2. Αδειάζετε τα ασπράδια σε άλλο μπολ και τα χτυπάτε με σύρμα, να αφρατεψουν.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το άρωμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα, να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα στη μαρέγκα το μίγμα με το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε χρησιμοποιώντας μεταλλικό κουτάλι κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ώσπου να ενωθούν. Αδειάζετε το μίγμα σε αντικολλητική στρογγυλή φόρμα δαχτυλίδι (25 εκ. διάμ.). Ανακινείτε καλά τη φόρμα, για να σπάσει ή να ανέβει στην επιφάνεια ο αέρας. Ψήνετε για 35 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει το κέικ και να ροδίσει η επιφάνεια του. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με τα φρούτα εποχής ανακατεμένα και στραγγιστό γιαούρτι.
  4. Αν δεν το καταναλώσετε την ίδια μέρα, τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη και διατηρήστε το για 1 -2 μέρες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης