κέικ καρότο με λευκή σοκολάτα – Ένας γνήσιος γευστικός πειρασμός για όλους
Printκέικ καρότο με λευκή σοκολάτα
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνια βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια καρότο τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια σταφίδες
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
Για το γλάσο:
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 300 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
- 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, το καρότο, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν (αφού κρατήσετε μία κουταλιές σούπας αλεύρι).
- Αλείφετε μια φόρμα Νο 26 με βούτυρο και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το τυρί, προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε. Κόβετε το κέικ στα δύο κατά μήκος, απλώνετε το μισό γλάσο και το ενώνετε πάλι. Αλείφετε την επιφάνεια του κέικ με το υπόλοιπο γλάσο.