Κέικ κίτρινης κολοκύθας
Υλικά
- 400 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
- 120 γραμμάρια Ζάχαρη
- 3 αυγά
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- Μισό λίτρο γάλα
- 200 γραμμάρια γάλα καρύδας
- 1 κουταλιές γλυκού Καλαμποκάλευρο
- 60 γραμμάρια βούτυρο
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια
- 200 γραμμάρια Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ζεματιστέ την κολοκύθα, για 15 λεπτά και πολτοποιήστε τη στο μίξερ. Λιώστε σε κατσαρολίτσα 100 γραμμάρια ζάχαρη σε λίγο νερό, ανακατώνοντας συνεχώς για να γίνει καραμέλα, και αδειάστε τη σε μια φόρμα. Αφήστε τη να κρυώσει. Στο μεταξύ, ζυμώστε σ” ένα μπολ το αλεύρι με λίγο νερό. Προσθέστε το βούτυρο, τον πολτό της κολοκύθας, ένα κουταλάκι καλαμποκάλευρο και τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με την καραμέλα και ψήστε το σε μπεν μαρί για 1 ώρα, στους 180°.Φτιάξτε τη μαρέγκα, χτυπώντας τα ασπράδια με τη ζάχαρη, την οποία θα ρίχνετε σιγά σιγά, και απλώστε τη στην επιφάνεια του κέικ.Ξαναβάλτε το κέικ στο φούρνο, στους 200°, για 5 λεπτά.Αφήστε το κέικ να κρυώσει, στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε