Κέικ λεμονιού
Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι νια όλες τις χρήσεις
- 40 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 125 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε μακρόστενη φόρμα (24 Χ 15 εκ.) και πασπαλίζετε με αλεύρι. Τινάζετε, να φύγει το επιπλέον. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού (κρατάτε μόνο 2 κουταλιές σούπας για το γλάσο). Χτυπάτε με μιξεράκι χειρός για 2-3 λεπτά και αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με λάμα μαχαιριού ή σπάτουλα. Ψήνετε για 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά ως το κέντρο. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρετε σε σχάρα, για να κρυώσει εντελώς.
- Ανακατεύετε τις 2 κουταλιές σούπας λεμονιού που κρατήσατε στην άκρη με τη ζάχαρη άχνη, να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο όσο ακόμα είναι ζεστό. Το αφήνετε ώσπου να κρυώσει εντελώς και να στέκεται το γλάσο. Μεταφέρετε σε πιατέλα, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.