κέικ μαρέγκας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κέικ μαρέγκας

Υλικά

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 400 γραμμάρια (3 φλιτζάνιατσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτήρι του νερού κρέμα σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, λίγη λίγη, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε ένα πολύ πυκνό μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε δύο φόρμες, με άνοιγμα στο κέντρο, βουτυρωμένες ελαφρά κι αλευρωμένες. Ψήνουμε σε φούρνο στους 60°C για 2 ώρες περίπου, μέχρι να στεγνώσουν οι μαρέγκες, χωρίς να πάρουν χρώμα. Τις ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Τοποθετούμε τη μια μαρέγκα σε πιατέλα, την αλείφουμε με τη μισή σαντιγί, σκεπάζουμε με τη δεύτερη μαρέγκα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης