Κέικ με ασπράδια
Υλικά
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 8 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
- για το σερβίρισμα
- 1 1/2 φλιτζάνια από 3 φρούτα εποχής
- Στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Αδειάζετε τα ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το άρωμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα, να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα στη μαρέγκα το μίγμα με το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε χρησιμοποιώντας μεταλλικό κουτάλι κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ώσπου να ενωθούν. Αδειάζετε το μίγμα σε αντικολλητική στρογγυλή φόρμα-δαχτυλίδι (25 εκ. διάμ.). Ανακινείτε καλά τη φόρμα, για να σπάσει ή να ανέβει στην επιφάνεια ο αέρας.
- Ψήνετε για 35 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει το κέικ και να ροδίσει η επιφάνεια του. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με τα φρούτα εποχής ανακατεμένα και στραγγιστό γιαούρτι.
- Αν δεν το καταναλώσετε την ίδια μέρα, τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη και διατηρήστε το για 1 -2 μέρες.