Κέικ με χυμό πορτοκαλιού
Υλικά
- Πρσετοιμασία: 10′
- ΨΗΣΙΜΟ: 45
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια φουντούκια τριμμένα
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές σούπας ρούμι
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τπ ζάχαρη, ώσπου να λιώσει. Ρίχνετε το ρούμι, το χυμό πορτοκαλιού, την αμυγδαλόψιχα, το φουντούκι και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν (αφού κρατήσετε μία κουταλιές σούπας αλεύρι). Αλείφετε μια φόρμα μακρόστενη με λίγο λάδι, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και στρώνετε το μείγμα. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Αφήνετε λίγο να κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με σος πορτοκαλιού.
- Για να τη φτιάξετε: βράζετε ένα φλιτζάνια μαρμελάδα πορτοκάλι μαζί με μισό φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού για 3′.