κέικ με έμμενταλ και κακάο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κέικ με έμμενταλ και κακάο

Υλικά

  • 80 γραμ. έμμενταλ τριμμένο
  • 80 γραμ. έμμενταλ κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 100 γραμ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 κουταλιές γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγιά και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Κρατάμε μια κουταλιές σούπας από τη μαργαρίνη, προσθέτουμε την υπόλοιπη στο μπολ μαζί με το τριμένο έμμενταλ και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τους κύβους έμμενταλ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
  4. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με τη μαργαρίνη που κρατήσαμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα απλώνοντας το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply