Κέικ με καρότο και αμύγδαλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κέικ με καρότο και αμύγδαλο

Φούρνος Ηλεκτρικός; 200-220 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 4 (μη προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 ώρες Χρόνος ψησίματος: 50-55 λεπτά

Υλικά

  • 300 γραμμάρια καρότο
  • 12 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 600 γραμμάρια σιτάρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 κουταλιές σούπας νιφάδες σιταριού
  • 100 γραμμάρια αλεσμένο αμύγδαλο
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 100ml χλιαρό νερό
  • 150 γραμμάρια σταφίδα σουλτανίνα
  • 40 γραμμάρια αμυγδαλόφετα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε, πλύνετε τα καρότα και τρίψτε τα στον τρίφτη. Ραντίστε με χυμό λεμονιού, Αλέστε ψιλό το σιτάρι και ανακατώστε μέσα σε λεκανάκι το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέστε τις νιφάδες σιταριού, το αμύγδαλο, το αλάτι, το μέλι, το βούτυρο, το αυγό και το νερό. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Στο τέλος ζυμώστε μέσα στο μείγμα το καρότο και μετά τη σταφίδα, Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει, Ζυμώστε ξανά για λίγο. Βουτυρώστε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε τη βάση με τη μισή αμυγδαλόφετα, Βάλτε τη ζύμη μέσα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη αμυγδαλόφετα. Πιέστε να κολλήσει στη ζύμη, Σκεπάστε και αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Βάλτε τη φόρμα στη σχάρα του φούρνου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης