Κέικ με κολοκυθάκια
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 2 φλιτς. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γραμμάρια Τυρί κότατζ και
- 100 γραμμάρια για το σερβίρισμα
- 4 αυγά
- ½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλάτι
- αλεύρι και Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια. Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι. Αλατίστε τα και πιέστε τα με τα χέρια σας για να βγάλουν τα υγρά τους. Βάλτε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το τυρί και το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα αυγά χτυπημένα και τέλος το αλεύρι και ανακατέψτε το μείγμα. Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί και αδειάστε μέσα το μείγμα. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 0 για 45 λεπτά. Οταν ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει για να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Σερβίρετε με τυρί κότατζ.