Κέικ με λευκή σοκολάτα

Κέικ με λευκή σοκολάτα: Απολαύστε τον Πειρασμό

Με την αρωματική λευκή σοκολάτα να αγκαλιάζει τον βούτυρο και τα αυγά, αυτό το κέικ αποτελεί τον ιδανικό πειρασμό για όλες τις ηλικίες. Το απαλό άρωμα βανίλιας και η γλυκιά γεύση της σοκολάτας συνθέτουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό που θα κάνει τους λάτρεις του γλυκού να ξετρελαθούν. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν αφράτο και νόστιμο κέικ με λευκή σοκολάτα που θα γίνει η αγαπημένη επιλογή σας για κάθε περίσταση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κέικ με λευκή σοκολάτα

Ένα κέικ με λευκή σοκολάτα είναι πάντοτε ένα αξιοπρόσεκτο γλυκό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και απολαύστε τον γευστικό αυτό πειρασμό τόσο εσείς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 175 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 μέτρια αυγά, χτυπημένα
  • 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 225 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρις ότου το μείγμα αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τα αυγά κατά μικρές ποσότητες, ρίχνοντας εναλλάξ και λίγο αλεύρι. Βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε δυνατά. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητικό, βουτυρωμένο, τετράγωνο ταψάκι (18×18 εκ.). Ψήνετε 40′ μέχρι το κέικ να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από τις άκρες του ταψιού.
  2. Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα:
  3. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Σπάζετε τη λευκή σοκολάτα σ’ ένα μπολ και περιχύνετε με την καυτή κρέμα. Ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Σερβίρετε το κέικ κομμένο σε κομμάτια και συνοδεύετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Αγγλική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης