Κέικ με μέλι και γιαούρτι
ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ.
Υλικά
- 2/3 του φλιτζάνια μέλι
- 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κοφτά κουταλιές γλυκού μπέικιν παουντερ
- 1/4 από 1 κουταλιές γλυκού σόδα
- ελάχιστο αλάτι
- 1 κοφτό κουταλιές γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά και προσθέτετε ένα ένα τ’ αυγά. προσθέτετε το 1/2 φλιτζάνια μέλι.
- Ρίχνετε διαδοχικά το μείγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι, ενώ ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μείγμα σε βουλωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι φόρμα 26 εκ. με τρύπα στο κέντρο. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο 50′ περίπου. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρετε. Από πάνω το περιχύνετε με μέλι.