Κέικ με μήλα και αχλάδια
Υλικά
- 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 170 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- Λίγο γάλα
- 2 μήλα σε χοντρές φέτες
- 2 αχλάδια σε χοντρές φέτες
- Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνετε στην άκρη σε άλλο μπολ χτυπάτε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε στο μίγμα του βουτύρου τα αυγά ένα-ένα και χτυπάτε, να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε μέσα λίγο γάλα, αν δείτε ότι χρειάζεται για να γίνει πιο υγρό το μείγμα. Αδειάζετε μέσα το μίγμα με το αλεύρι και τις φέτες από τα μήλα και τα αχλάδια και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μίγμα σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια του με σπάτουλα. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 50 λεπτά-1 ώρα ή ώσπου να ψηθεί το κέικ μέχρι το κέντρο του και να ροδίσει η επιφάνεια του.
- Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά μέσα στο ταψί. Το ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.