Κέικ με μήλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κέικ με μήλα

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιές γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές γλυκού σόδα
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγη ξυσμένη φλούδα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 φλιτζάνια σταφίδα (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα πλένουμε, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια του καφέ νερό και 1 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη, προσθέτουμε λίγη ξυσμένη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πολτοποιηθούν σαν μαρμελάδα όχι πολύ γλυκιά.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει, τη μετράμε και παίρνουμε ένα φλιτζάνια τσαγιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάμε σε λεκάνη το βούτυρο και κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό και το κροκάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε στη σειρά το αλεύρι, τη μαρμελάδα μήλου και στο τέλος τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Βουτυρώνουμε ταψί Νο 24, το πασπαλίζουμε με αλεύρι, στρώνουμε από πάνω όλο μαζί το μείγμα που φτιάξαμε και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο 45-50 λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και κοσκινίζουμε επάνω ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply