Κέικ με ταχίνι
ΨΗΣΙΜΟ: 45′
Υλικά
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνια ταχίνι
- 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- ½ φλιτζάνια φουντούκια τριμμένα
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
- 1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Λίγη κανέλα τριμμένη
- Σησαμέλαιο
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε για λίγο στο μπολ του μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη, προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα, την καρυδόψιχα, τα φουντούκια και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν (αφού κρατήσετε μία κουταλιές σούπας αλεύρι). Το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο. Αλείφετε ένα ταψί No 26 με σησαμέλαιο, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και στρώνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το κέικ, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη και δύο κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές.