Κέικ ψωμιού με κακάο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κέικ ψωμιού με κακάο

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γραμμάρια χωριάτικο ψωμί (ανάλατο)
  • 1 λεμόνι
  • 24 αμύγδαλα γλυκά και 3-4 πικραμύγδαλα
  • Κακάο πικρό, σε σκόνη
  • Ζάχαρη
  • Αλεύρι
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • Σαντιγί (για γαρνίρισμα)
  • Ξερά φρούτα (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το ψωμί σε φέτες και βουτήξτε το στο γάλα για 4-5 ώρες. Μόλις απορροφηθεί όλο το γάλα, προσθέστε 2 κουταλιές σούπας κακάο, 2 ζάχαρη, τη φλούδα του λεμονιού τριμμένη και τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα (κρατήστε μια κουταλιές σούπας για να πασπαλίσετε τη φόρμα). Βουτυρώστε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και πασπαλίστε τη με ζάχαρη, αλεύρι και τα αμύγδαλα. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε το στους 200°C 0, για 40 λεπτά. Σερβίρετε το κέικ με ξερά φρούτα στο κέντρο (χουρμάδες, σύκα, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και άλλα) και γαρνίροντας με σαντιγί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply