Κέικ ψωμιού με κακάο
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 150 γραμμάρια χωριάτικο ψωμί (ανάλατο)
- 1 λεμόνι
- 2–4 αμύγδαλα γλυκά και 3-4 πικραμύγδαλα
- Κακάο πικρό, σε σκόνη
- Ζάχαρη
- Αλεύρι
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- Σαντιγί (για γαρνίρισμα)
- Ξερά φρούτα (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Κόψτε το ψωμί σε φέτες και βουτήξτε το στο γάλα για 4-5 ώρες. Μόλις απορροφηθεί όλο το γάλα, προσθέστε 2 κουταλιές σούπας κακάο, 2 ζάχαρη, τη φλούδα του λεμονιού τριμμένη και τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα (κρατήστε μια κουταλιές σούπας για να πασπαλίσετε τη φόρμα). Βουτυρώστε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και πασπαλίστε τη με ζάχαρη, αλεύρι και τα αμύγδαλα. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε το στους 200°C 0, για 40 λεπτά. Σερβίρετε το κέικ με ξερά φρούτα στο κέντρο (χουρμάδες, σύκα, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και άλλα) και γαρνίροντας με σαντιγί.