ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
για το κέικ
- 1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
- 1 3/4 κούπας ζάχαρη
- 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα κακάο
- 1/4 κουταλιές γλυκού σόδα
- 5 μεγάλα αυγά
- 1/4 κούπας λικέρ πορτοκάλι
για το γαρνίρισμα
- γλάσο καφέ ή λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά του κέικ κι ανακατέψτε τα ελαφρά μ’ ένα κουτάλι. Χτυπήστε τα κατόπιν στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ 4′ να πήξουν και ν’ αφρατέψουν. Αδειάστε το μίγμα σε μια καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα για κέικ που να χωράει 12 κούπες νερό. Ψήστε το στους 175°, 1 ώρα. Αφήστε το 5′ μέσα στη φόρμα κι αναποδογυρίστε το σε πιατέλα, να κρυώσει. Ετοιμάστε καφέ ή άσπρο γλάσο σοκολάτας, αντικαθιστώντας τη βανίλια με 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού. Χωρίστε το κέικ οριζόντια σε 3 φέτες κι ενώστε τες, με το γλάσο. Περιχύστε το κέικ με το υπόλοιπο γλάσο που πρέπει να είναι ακόμη χλιαρό. Αφήστε το κέικ να σταθεί στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο. Διατηρείται εκτός ψυγείου 10 ημέρες.