Κέικ βουτύρου
Υλικά
- 1 φλιτζάνια βούτυρο μαλακό
- 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνια ξανθές σταφίδες
- 1 κουτί γάλα
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε στρογγυλό ταψί (18 εκ. διάμ.) με κούμπωμα στα πλαϊνά και σκεπάστε την βάση με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζετε περίπου τα 2/3 από το βούτυρο και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη σε μπολ και χτυπάτε με σύρμα ή μίξερ, ώσπου να γίνει απαλό, αφράτο μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας καλά, να ενωθούν και να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ και ανακατεύετε με το μείγμα των αυγών. Προσθέτετε στο μείγμα τις σταφίδες και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει το κέικ και να ψηθεί ως το κέντρο του.
- Ανακατεύετε το υπόλοιπο βούτυρο με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και την κανέλα. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αλείφετε αμέσως με το μείγμα του βουτύρου, αφήνοντας το να τραβήξει για λίγα λεπτά. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το σερβίρετε όσο ακόμα είναι ζεστό.