Κεκάκια φράουλας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΕΚΑΚΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά

Για τη ζύμη του κέικ

  • 2/3 κούπας μαργαρίνη σοφτ
  • 1 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιές γλυκού εσάνς φράουλας
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 45 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσο βανίλιας

  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • λίγη βανίλια
  • 23 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε όλα τα υλικά του κέικ μαζί στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ 4′. Μοιράστε το μείγμα στις υποδοχές ειδικού ταψιού για κεκάκια, αφού προηγουμένως βουτυρώσετε πολύ καλά τις υποδοχές. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 30′-35′. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα, να σταθούν 5′ πριν τα βγάλετε από το ταψί. Αναποδογυρίστε τα επάνω σε σχάρα κι αφήστε τα, να κρυώσουν εντελώς. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο βανίλιας. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, να επιτύχετε ένα λευκό, αφράτο γλάσο. Προσθέστε το χτυπημένο ασπράδι κι ανακατέψτε το, να επιτύχετε ένα λευκό, αφράτο γλάσο. Περιχύστε τα κεκάκια με το γλάσο βανίλιας αφήνοντας το να τρέξει τριγύρω και διακοσμήστε τα με κόκκινη, ροζ και λευκή ζαχαρωτή τρούφα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης