Κεκάκια σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κεκάκια σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας

για 10-12 ατομικά κέικ

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια κακάο
  • 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • αλεύρι
  • Βούτυρο για τη φόρμα των κέικ

Για το σιρόπι καραμέλας:

  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φακελάκι βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και προσθέστε το κακάο, το γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι. Ανακατέψτε το μείγμα και αδειάστε το σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για μάφινς. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 25 λεπτά. Οταν ψηθούν τα κέικ, αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφορμάρετέ τα προσεκτικά.

Για το σιρόπι καραμέλας:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Περιχύστε τα κέικ και σερβίρετε τα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply