ΚΕΛΑΗΔΙΣΤΟ
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ψαχνό από τρυφερό μοσχάρι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 πατάτες
- 5–6 πιπεριές
- 2 μελιτζάνες στρογγυλές
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 φλιτζάνια τσαγιού χυμός ντομάτας
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Στρώνουμε στο ταψάκι του φούρνου 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 2 πατάτες σε φέτες λεπτές,το κρέας σε λεπτές φέτες, μια σειρά ψιλοκομμένες πιπεριές, 2 μελιτζάνες στρογγυλές ψιλοκομμένες, 1 φλιτζάνια χυμό ντομάτας και μια ντομάτα ολόκληρη ψιλοκομμένη χωρίς την φλούδα, 250 γραμμάρια τυρί και αλατοπίπερο. Το περιχύνουμε τέλος με 2 φλιτζάνια λάδι και 1 φλιτζ, νερό και το φουρνίζουμε σε φούρνο ζεστό, για 1 1/2 ώρα περίπου.