Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκορα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκορα

(ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ)

Υλικά

  • 1 κόκορας 2,5-3 κιλά
  • λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 1/2 κιλό ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • κόκκοι μπαχάρι
  • 800 γραμμάρια χοντρά σπαγγέτι Νο 5 ή «μπουκατίνι»
  • λάδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

  1. Καψαλίζετε, πλένετε και σκουπίζετε τον κόκορα. Βρέχετε τα χέρια σας με κρασί και τρίβετε όλο τον κόκορα 2-3 φορές. Τον αφήνετε να στεγνώσει λίγο και τον κόβετε σε 10 μερίδες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε 7-8 κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρετε τον κόκορα με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον πελτέ αραιωμένο με 7 κουταλιές σούπας ζεστό νερό, τη ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά (εκτός από αλάτι και πιπέρι). Ρίχνετε ζεστό νερό, που θα σκεπάζει τον κόκορα μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό (αν χρειάζεται). Το φαγητό πρέπει να έχει αρκετή πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος. Βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Τα βάζετε αμέσως σε μια πιατέλα και ανακατεύετε με 7-8 κουταλιές σούπας σάλτσα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα, το τυρί και τον κόκορα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply