Κιμαδοπίλαφο
Υλικά
- 2 φλίτζ. ρύζι
- 1/2 φλίτζ. βούτυρο
- 300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- παρμεζάνα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμός ντομάτας
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγος μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού ξανθίσει λίγο, προσθέτουμε τον κιμά και το σωτάρουμε λίγο. Ρίχνουμε το ρύζι πλυμμένο στο τρυπητό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το νερό ζεστό και τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε να ψηθεί 20′-30′ της ώρας. Αφού βράσει ανακατεύουμε το πιλάφι ελαφρά με ξύλινο κουτάλι, πασπαλίζουμε την παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.