Κιμαδόπιτα με αρνίσιο κιμά
Υλικά
- 1300 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
- 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 8 αυγά
- 1 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 2 φλιτζάνια καφέ σιμιγδάλι
- 3/4 κιλού φύλλα μπακλαβά
- κανέλα
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε τον κιμά και 1 κρεμμύδι με το 1/2 βούτυρο και αφού ρίξουμε το ανάλογο αλατοπίπερο και κανέλα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί όλο το ζουμί του. Βράζουμε τα κρεμμύδια όλα κομμένα στα 4. Όταν βράσουν καλά σουρώνουμε το ζουμί και περνάμε τα κρεμμύδια από την μηχανή του πουρέ. Με το ζουμί από τα κρεμμύδια, το γάλα και το σιμιγδάλι, κάνουμε μια κρέμα μέσα στην οποία αφού μισοκρυώσει ρίχνουμε τον πολτό των κρεμμυδιών, τα αυγά χτυπημένα, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και την κανέλλα. Στρώνουμε στο βουτυρωμένο μέτριο ταψί μας φύλλα καλά βουτυρωμένα μετά βάζουμε τον κιμά και από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε με τα άλλα φύλλα βουτυρωμένα και ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο.