ΚΙΜΑΛΙΔΙΚΟ
Υλικά
- 200 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 10 αυγά
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε με λάδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τον κιμά και το βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα και αφήνετε να σιγοψηθεί για 10′. Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο μίγμα του κιμά. Το αδειάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με γαλέτα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 25′ περίπου. Το σερβίρετε κομμένο σε κομμάτια, μαζί με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ και με σαλάτα.