Κιμάς με χορταρικά
Υλικά
- 1–1 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 λάχανο
- 3–4 πράσα
- 1/2 κιλό κιμάς
- 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
- 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες
- 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα. Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε και αυτά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μαζί με τα λάχανα σε λεκανίτσα. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να ξανθίνουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά να καβουρδιστεί και αυτός. Ρίχνουμε τότε τα πράσα και τα λάχανα και όταν μαραθούν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να μείνει με το λάδι του.