ΚΙΜΑΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΥΛ
Υλικά
- 350 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γραμμάρια κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουταλιές σούπας χοντροκομμένα ανάλατα αράπικα φυστίκια
- 1 κουταλιές σούπας ξανθή σταφίδα
- 2–3 κουταλιές σούπας πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας κάπαρη
- 2–3 κουταλιές σούπας ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε μέχρι να καφετίσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα φυστίκια, τις σταφίδες, το μήλο και την κάπαρη. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας πάνω από μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε πάνω από βραστό ρύζι ή μόνο του με τορτίγιες.