ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΦΟΝΤΥ
Υλικά
- 250 γραμμάρια βοδινό φιλέτο
- 250 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο ή μοσχαρίσιο ή στήθος από κοτόπουλο
- 250 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες
- 250 γραμμάρια φιλέτο ψαριού
- 8 κινέζικα μανιτάρια
- 100 γραμμάρια σπαγγέτι κινέζικα (διαφανή)
- 1250 γραμμάρια λαχανικά κατ’ εκλογή, δηλ. καρότα, πράσα, σέλινο, σπανάκι, λάχανο, σόγια
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές σούπας σόγια σος
- 2 άλλα είδη κινέζικων Sauce (Sambals)
Εκτέλεση
- Πλένετε τα φιλέτα και το στήθος της κότας και τα τοποθετείτε για λίγο στην κατάψυξη. Έτσι θα κόβονται μετά ευκολότερα.
- Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφαιρείτε το έντερο κατά μήκος της ράχης. Κόβετε σε λεπτές φέτες το φιλέτο του ψαριού.
- Βάζετε χωριστά σε μπολ με ζεστό νερό το σπαγγέτι και τα μανιτάρια. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Τα στραγγίζετε.
- Τα κόβετε όλα σε μικρά κομματάκια. Βράζετε σε αλατισμένο νερό, περίπου 3 λεπτά, το πράσο και το σέλινο. Βάζετε σε χωριστά μπολ τα λαχανικά, τα μανιτάρια και το σπαγγέτι. Ετοιμάζετε τον ζωμό κότας και τον βάζετε σε δοχείο φοντύ.
- Ανακατεύετε κατ’ άτομο, 1 αυγό. κουταλιές σούπας σος σόγιας και τις σάλτσες Sambals. ανάλογα με το προσωπικό γούστο. Βυθίζετε μέσα στο ζωμό που βράζει σε μικρά σουρωτηράκια τα λαχανικά μαζί κομματάκια κρέατος ή ψαριού και αφού βράσουν ρίχνετε πάνω τη σάλτσα.