Κινέζικη φοντί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΦΟΝΤΥ

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βοδινό φιλέτο
  • 250 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο ή μοσχαρίσιο ή στήθος από κοτόπουλο
  • 250 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες
  • 250 γραμμάρια φιλέτο ψαριού
  • 8 κινέζικα μανιτάρια
  • 100 γραμμάρια σπαγγέτι κινέζικα (διαφανή)
  • 1250 γραμμάρια λαχανικά κατ’ εκλογή, δηλ. καρότα, πράσα, σέλινο, σπανάκι, λάχανο, σόγια
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 2 άλλα είδη κινέζικων Sauce (Sambals)

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα φιλέτα και το στήθος της κότας και τα τοποθετείτε για λίγο στην κατάψυξη. Έτσι θα κόβονται μετά ευκολότερα.
  2. Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφαιρείτε το έντερο κατά μήκος της ράχης. Κόβετε σε λεπτές φέτες το φιλέτο του ψαριού.
  3. Βάζετε χωριστά σε μπολ με ζεστό νερό το σπαγγέτι και τα μανιτάρια. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Τα στραγγίζετε.
  4. Τα κόβετε όλα σε μικρά κομματάκια. Βράζετε σε αλατισμένο νερό, περίπου 3 λεπτά, το πράσο και το σέλινο. Βάζετε σε χωριστά μπολ τα λαχανικά, τα μανιτάρια και το σπαγγέτι. Ετοιμάζετε τον ζωμό κότας και τον βάζετε σε δοχείο φοντύ.
  5. Ανακατεύετε κατ’ άτομο, 1 αυγό. κουταλιές σούπας σος σόγιας και τις σάλτσες Sambals. ανάλογα με το προσωπικό γούστο. Βυθίζετε μέσα στο ζωμό που βράζει σε μικρά σουρωτηράκια τα λαχανικά μαζί κομματάκια κρέατος ή ψαριού και αφού βράσουν ρίχνετε πάνω τη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply