Κινέζικο κοτόπουλο
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση
- 1/4 του φλιτζάνια σάλτσα σόγιας
- 1/4 του φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιές γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού τριμμένα γαρίφαλο
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε χαμηλό δοχείο αναμιγνύετε τη σόγια, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το λάδι, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τα γαρίφαλα και το πιπέρι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το αλείφετε καλά με το μείγμα. Σκεπάζετε το σκεύος και το αφήνετε στο ψυγείο 3 ώρες, γυρίζοντας το κοτόπουλο κατά διαστήματα. Ετοιμάζετε το γκριλ ή τα κάρβουνα και τοποθετείτε τη σχάρα σε απόσταση περίπου 15 εκατ. από τη φωτιά. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα την οποία κρατάτε, και το τοποθετείτε πάνω στην καυτή σχάρα. Το ψήνετε 10′, γυρίζοντας το κατά διαστήματα και αλείφοντας με τη μαρινάτα. Ψήνετε 10′ ακόμη και σερβίρετε αμέσως με λαχανικά.