Κις κοτόπουλο
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 150 γραμμάρια πράσινα φασολάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά χτυπημένα
- 100 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ψήνετε το στήθος κοτόπουλο 50′ στους 200°C. Βράζετε τα φασολάκια 6′-8′ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές 6′-7′. Κατόπιν προσθέτετε τα φασολάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3′-4’ακόμη. Κομματιάζετε το ψητό κοτόπουλο και το ανακατεύετε με το μείγμα των λαχανικών. Στρώνετε μια φόρμα με τη σφολιάτα, ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά, και την τρυπάτε σε διάφορα σημεία. Απλώνετε πάνω το μείγμα λαχανικών και σκορπίζετε το ροκφόρ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το αλατοπίπερο και περιχύνετε το μείγμα λαχανικών. Με τα περισσεύματα της σφολιάτα φτιάχνετε στενές λωρίδες και τις τοποθετείτε πάνω στην τάρτα. Ψήνετε 50 την τάρτα μέχρι να ροδίσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη συνταγή αυτή και περίσσευμα τα βραστού ή ψητού κοτόπουλου.