Κις με μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κις με μανιτάρια

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 180 γραμμάρια αλεύρι
  • 90 γραμμάρια μαργαρίνη
  • αλάτι
  • 23 κουταλιές σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 700 γραμμάρια κασέρι κομματιασμένο
  • 50 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια φυτική κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγο νερό. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε στο ψυγείο 30′. Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών και τη στρώνετε σε φόρμα !Για τάρτες. Τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής:
  3. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα πράσα και τα μανιτάρια 7′-8′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα σκορπίζετε πάνω στη ζύμη μαζί με το τυρί και τα καρύδια.
  4. Περιχύνετε με τη φυτική κρέμα αφού τη χτυπήσετε ελαφρά με αλατοπίπερο. Ψήνετε την τάρτα 55′ μέχρι να ροδίσει και να σφίξει η γέμιση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply