Κλασική τυρόπιτα ταψιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΛΑΣΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ

για 8 άτομα

Υλικά

  • 10 σπιτικά φύλλα σύμφωνα με τη βασική συνταγή (βλέπε ζύμες,ψωμιά)
  • 600 γραμμάρια Φέτα
  • 500ml Γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το λάδι με το βούτυρο. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε το τυρί κομματάκια με το χέρι σας, προσθέτετε το πιπέρι και κατόπιν χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη. Απλώνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού. Βάζετε ένα φύλλο και ραντίζετε με λίγο λάδι και βούτυρο. Κατόπιν σκορπίζετε το δεύτερο μέρος του τυριού. Στρώνε ακόμα ένα φύλλο και το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνετε τοποθετώντας τα τέσσερα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο, τα ρίχνετε στην επιφάνεια της πίτας κι αμέσως τη βάζετε στο φούρνο. Την ψήνετε 45′, στους 200°C.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης