Κλέφτικο
Υλικά
- 1 μπούτι κρέας (αρνί ή κατσίκι) βάρους περίπου
- 1 1/2 κιλού
- 10–12 σκελίδες σκόρδο
- 3 καρότα μέτρια
- 1.300–1.
- 400 γραμμάρια πατάτες
- 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο κομματάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μπόλια από αρνί ή κατσίκι (αν τη βρούμε)
- 4–5 λαδόκολλες
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρφώνουμε στο μπούτι μερικά κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι. Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μερικά κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι και, αν έχουμε βρει την μπόλια, τα τυλίγουμε μέσα. Ανοίγουμε τα φύλλα της λαδόκολλας, βάζουμε πάνω το κρέας και δίπλα τις πατάτες με τα καρότα, είτε τυλιγμένα στην μπόλια είτε χωρίς αυτή. Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες. Ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε νερό ως το 1/3 του. Βάζουμε μέσα τις λαδόκολλες που περιέχουν το φαγητό. Το ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά, προσθέτοντας συνέχεια νερό στο ταψί για να μη σωθεί.
- Όταν ψηθεί, το βάζουμε με τη λαδόκολλα σε πιατέλα και με μαχαίρι κοφτερό σκίζουμε από πάνω το χαρτί.
- Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά να κόψουμε το φαγητό σε μερίδες και να τυλίγουμε την κάθε μερίδα χώρια.