Κομπόστα δαμάσκηνα ξερά
Υλικά
- 900 γραμμάρια δαμάσκηνα
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- φλούδα λεμονιού
- κανέλα
- γαρύφαλα
Εκτέλεση
- Βάλτε τα δαμάσκηνα σε λεκάνη, ρίξτε τους τέσσερα φλυτζάνια νερό και αφήστε τα να μουσκέψουν μια δυο ώρες. Ρίξτε τα μετά σε κατσαρόλα και βάλτε τα να βράσουν μαζί με τη φλούδα του λεμονιού. Μετά από 20 λεπτά βράσιμο ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε τα να βράσουν ακόμη ένα τέταρτο της ώρας. Κατεβάστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και όταν κρυώσουν λίγο τα δαμάσκηνα, βάλτε τα στην κομποστιέρα, περιχύστε τα με το σιρόπι τους (αφαιρώντας τη φλούδα λεμονιού) και σερβίρετε τα κρύα.