Κομπόστα φράουλες
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο κρασί σαμιώτικο μαύρο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε από τα κοτσάνια τις φράουλες, πλύντε τις και αφήστε τις να στραγγίσουν καλά. Πρέπει να είναι γλυκές και γερές. Βάλτε στη φωτιά την κατσαρόλα με τη ζάχαρη με ενάμισι φλυτζάνι νερό, θα βγάλουν υγρά και οι φράουλες. Όταν πάρει βράση και πυκνώσει λίγο το σιρόπι ρίξτε μέσα τις φράουλες και αφού πάρουν τέσσερις πέντε βράσεις τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε στην κομποστιέρα. Ρίξτε στο σιρόπι το κρασί και αφήστε το να βράσει ώσπου να δέσει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει περιχύστε τις φράουλες.