Κομπόστα με δαμάσκηνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κομπόστα με δαμάσκηνα

Υλικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα ξερά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1/2 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα δαμάσκηνα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα αφήνετε σε κατσαρόλα με πέντε φλιτζάνια νερό για 2 ώρες. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα βράζετε για 1/2 ώρα. Ρίχνετε την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη φλούδα λεμονιού, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά.
  2. Βγάζετε τα δαμάσκηνα με τρυπητή κουτάλα, τα βάζετε σε γυάλινο μπολ και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει, προσθέτετε το κονιάκ, το σουρώνετε και το ρίχνετε στα δαμάσκηνα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης