Κοχύλια γεμιστά με μπλε τυρί και καρύδια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοχύλια γεμιστά με μπλε τυρί και καρύδια

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα (υπολογίστε 40 κομμάτια)
  • 150 γραμμάρια μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 100 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • λίγο βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • για την μπεσαμέλ και την κρέμα:
  • ½ φάκελο μπεσαμέλ σε σκόνη
  • 375 ml γάλα ή εβαπορέ αραιωμένο
  • 40 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κουτί φυτική σαντιγί μαγειρικής και 1 φλιτζάνια γάλα κρύο
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Προσθέτετε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλντέν τε. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα καρύδια, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το μπλε τυρί, το βασιλικό, το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Κρατάτε λίγη από την μπεσαμέλ που φτιάξατε στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη με το μείγμα της γέμισης. Με ένα κουταλιές γλυκού γεμίζετε προσεκτικά τα κοχύλια και τα τοποθετείτε σε ταψί.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα αναμιγνύοντας με ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν. Τραβάτε από την φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Περιχύνετε το ταψάκι με το φαγητό και βάζετε για 15 λεπτά στον φούρνο. Σερβίρετε αμέσως
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply