Κοχύλια με κολοκύθα και ραντίτσιο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοχύλια με κολοκύθα και ραντίτσιο

υλικά για 1 άτομο Διατροφική αξία ά μερίδα Πρωτεΐνες 10 (10%) Λίπη 11,2 (26%) Υδατάνθρακες 66,5 (64%) Θερμίδες 390

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 1

Υλικά

  • 80 γραμμάρια κοχύλια
  • 80 γραμμάρια κολοκύθα
  • 30 γραμμάρια ραντίτσιο
  • 1/4 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. κόβουμε τη σάρκα της κολοκύθας σε ράβδους, βράζουμε τις ράβδους κολοκύθας για 1 λεπτό σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
  2. Καθαρίζουμε το ραντίτσιο, το πλένουμε και το κόβουμε σε λωρίδες.
  3. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και, αφού μαραθεί, προσθέτουμε την κολοκύθα και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντάς το.
  5. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο και λίγο τριμμένο μαϊντανό.
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
  7. Η κολοκύθα ολόκληρη διατηρείται για εβδομάδες. Όταν, όμως, την κόψετε πρέπει να την καταναλώσετε μέσα σε λίγες ημέρες, επειδή μαραίνεται γρήγορα. Μπορείτε να την καταναλώσετε και ως μια χορταστική σαλάτα με λίγες θερμίδες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Cuisine: Greek

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης