Κοιλιά από χοιρινό
Υλικά
- 8 φέτες από κοιλιά χοιρινού, περ. από
- 100 γραμμάρια
- 2 κουταλάκια τσαγιού μουστάρδα
- 2 κουταλάκια τσαγιού χυμός λεμονιού
- 2 κουταλάκια τσαγιού λάδι
- 2 κουταλάκια τσαγιού αρωματικά χόρτα ρίγανη
- σκόρδο
- δυόσμο
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές σούπας ντομάτα κέτσαπ
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε το κρέας σε μια πιατέλα Χτυπάτε τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού, μετά προσθέτετε λάδι, αρωματικά χόρτα, πιπεριά και κέτσαπ. Στο τέλος ρίχνετε αλάτι και αλείφετε με το μείγμα τις φέτες κοιλιάς. Τις ψήνετε στη σχάρα περ. 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Η απόσταση από την εστία δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή για να μην καεί γρήγορα και σκληρύνει το κρέας. Σερβίρετε με πουρέ και μιά πικάντικη λαχανοσαλάτα ή πατατοσαλάτα